top of page

Tuinen maken de straat

Wie wil er niet graag wonen in een wijk die er verzorgd uitziet? In een straat die zelfs na jaren een bijzonder karakter blijft uitstralen? U en uw buren hebben samen invloed op het straatbeeld. Dat kan door te kiezen voor het gezamenlijk inrichten van de tuinen. Dat hebben de bewoners van de C.R. de Boerstraat in de nieuwe woonwijk Drachtstervaart in Drachten gedaan. Zij hebben als straat voor een gezamenlijk tuinontwerp gekozen. Naast een prachtige tuin hebben zij nu eenheid in de straat.

Estilo maakte de ontwerpen en coördineerde de aanleg van de tuinen. Het resultaat mag er zijn. Exclusieve tuinen waarbij rekening is gehouden met de individuele wensen van de bewoners zorgen voor een prachtige uitstraling. ‘Een uniek stukje’, aldus een van de bewoners.

Iedereen meteen enthousiast

De bewoners namen zelf het initiatief tot een gezamenlijk tuinplan. De initiatiefnemer was al bekend met de werkwijze van Estilo en hij organiseerde voor alle buren een vrijblijvend bezoek aan Estilo. Hier kreeg iedereen de gelegenheid om vragen te stellen en om te horen hoe zoiets in zijn werk gaat. Ana Mariano van Estilo: ‘Een gezamenlijk project is in het bijzonder geschikt voor voortuinen. Ondanks dat het om verschillende gezinnen met verschillende wensen gaat, zijn de wensen gemakkelijk te combineren’. Aan de hand van eerder gerealiseerde projecten legde Ana de gang van zaken uit. Ana: ‘Bij een gezamenlijk project stellen we met alle bewoners een wensenlijst op, maar er blijft voldoende ruimte om persoonlijke wensen mee te nemen’. 
Een wandeling door haar tuin was genoeg om de nieuwe bewoners te inspireren. Willem Steen: ‘Ana’s eigen tuin is een plaatje. En Ana straalde zo'n enthousiasme uit, dat iedereen ook meteen enthousiast was. Iedereen had er wel oren naar, er was niemand die twijfelde’.

Drachtstervaart 8
Klaas Bies

‘Mooie strakke vormen en een mooie kleurstelling’

‘Ik ben als laatste bij het collectief project gekomen, maar had er direct een goed gevoel bij.
Het was eerst wel even schrikken. Ik had het budget voor de tuin erg onderschat, maar achteraf ben ik écht heel blij dat ik besloten heb mee te doen! 
De tuin is nog jong, maar al erg mooi in de zomer en in de winter. Vooral de platanen langs het water zijn heel mooi. Estilo heeft me een zorg uit handen genomen. Ik waardeer Ana’s manier van werken. Ik houd heel erg van vormgeving. Het ontwerp sprak mij direct aan. Door alles tot in de kleinste details op elkaar af te stemmen en door te kiezen voor exclusieve en kwalitatieve materialen, is het resultaat ook bijzonder. Alles past mooi bij elkaar, het geeft een rustig beeld, met mooie strakke vormen en een mooie kleurstelling van verschillende kleuren groen.’

Verlichte platanen

De samenwerking verliep zo voorspoedig, dat de bewoners besloten ook de achtertuinen gezamenlijk aan te leggen. In dit geval zijn de wensenlijsten individueel opgesteld. De achtertuin is immers de plek waar meer geleefd wordt en vaak zijn de wensen erg persoonlijk. Toen Ana voorstelde om enkele details terug te laten komen in alle tuinen, zonder tekort te doen aan de persoonlijke wensen, was iedereen meteen enthousiast. Ook hier was het mogelijk om eenheid en rust te creëren, met accenten op de details en op exclusiviteit. Zo sieren twintig prachtige platanen de achtertuinen. ’s Avonds worden ze schitterend aangelicht. Net als de kade waar de boten van de bewoners liggen. Een plaatje; een van de bewoners trekt zelfs de vergelijking met de Rivièra. Kortom, alle bewoners hebben een exclusieve tuin met bovendien weinig onderhoud.

Drachtstervaart 14
Familie Steen

‘Het lijkt de Rivièra wel als je aan komt varen’

‘Ik werd door een toekomstige buurman gebeld met de vraag om met de andere buren samen de voortuinen te doen. Ik kende Ana al. Haar eigen tuin is een plaatje. We zijn toen met z'n allen naar Estilo gegaan. Ana straalde zo'n enthousiasme uit dat iedereen ook meteen enthousiast was. Iedereen had er wel oren naar, er was niemand die twijfelde.
Het resultaat is fantastisch. Prachtige tuinen met oog voor detail ingericht. De verlichting is schitterend. Zoals de platanen en de kade verlicht zijn, het lijkt de Rivièra wel als je aan komt varen.
Samen de tuinen doen heeft alleen maar voordelen. Als ik alleen maar kijk naar hoe soepel het proces verlopen is. En dat dan vergelijk met het moeizame proces met de projectontwikkelaar van ons huis. Bij Estilo kreeg je bij wijze van spreken niet eens de kans te klagen. Ana en Annies kwamen zelf kijken, en waren heel kritisch. Ze zagen dingen die je zelf nooit zou zien, laat staan dat je erover zou klagen. En ze ondernamen meteen actie. Ja, je kunt je tuin met een gerust hart aan Ana uit handen geven. Ana streeft naar perfectie en ze komt al haar afspraken na. Het liep als een trein en in zeer korte tijd. Ongelofelijk hoe ze zich daarvoor heeft ingezet en wat Estilo voor elkaar heeft gekregen.’

Drachtstervaart 16
Familie Dijkstra

‘In één woord: geweldig!’

‘Prima! Geweldig! Wij zijn gewoon heel tevreden. We hebben alle bewondering voor Estilo en hun werk. Ana heeft het allemaal perfect uitgekiend. Alles is prima gegaan. Ze was er ook altijd, vaak al om 7 uur ‘s ochtends. Ze had goede ideeën. Ze deed altijd alles in overleg, en ze is heel precies.
Als ik zou gaan verhuizen, laat ik Estilo zo weer mijn tuin doen. Ik kan iedereen aanraden de tuin aan hen over te laten.
We zijn zo tevreden. Aan de voorgevels van onze woningen hangen exclusieve buitenlampen in dezelfde kleur als de gevel. Ze zorgen voor een diffuus licht naar beneden en een lange en smalle straal naar boven langs de gehele gevel. De lampen zorgen voor een heel bijzonder effect. ’s Avonds als de verlichting aan is, dat is zo´n mooi gezicht. Ook hierbij was het advies van Estilo erg goed.
Terugkijkend kan ik maar één ding zeggen: geweldig!’

Prachtig resultaat

De bewoners zijn stuk voor stuk zeer te spreken over het resultaat. De familie Dijkstra heeft niet veel woorden nodig: ‘We zijn zó tevreden. Vooral ’s avonds met de verlichting aan, dat is zo´n mooi gezicht. Terugkijkend kan ik maar één ding zeggen: geweldig!’ 

Sjoerd Numan verwoordt het als volgt: ‘Het is natuurlijk een fraai gezicht, eenheid in de straat. En het levert uiteindelijk ook een waardevermeerdering van de straat en je woning op. Het resultaat is een uniek stukje! Een groot compliment voor Ana. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat iemand zo gedreven is. Voor de coördinatie waren Ana en Annies er vaak van vroeg tot laat. Wat een geweldig bedrijf. Wij zijn dik tevreden, van ons krijgen ze een dikke tien!’

Ook Willem Steen sluit zich daarbij aan: ‘Het liep als een trein en in zeer korte tijd. Ongelofelijk hoe Ana zich daarvoor heeft ingezet en wat Estilo voor elkaar heeft gekregen’

Drachtstervaart 18
Familie Numan

‘Het resultaat is een uniek stukje!’

‘We kenden onze toekomstige buren al een beetje. We namen contact op om samen de oprijlaan te doen. Al overleggend besloten we ook samen de voortuinen te doen en ook de andere nieuwe bewoners te vragen mee te doen.
Het is natuurlijk een fraai gezicht, eenheid in de straat. En het levert uiteindelijk ook een waardevermeerdering van de straat en je woning op.
Wij zijn vol lof over Estilo. Ana weet heel goed te luisteren. Ook alle individuele wensen zijn ingewilligd. Ze pakt de stress van je over en bovendien is ze kritischer dan je zelf bent.
We hebben nu een hele mooie tuin waar we ook van kunnen genieten! Het onderhoud is namelijk erg licht, je bent er bij wijze van spreken in vijf minuten klaar mee.
Het resultaat is een uniek stukje! Een groot compliment voor Ana. Ze is een geweldig gedreven iemand. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat iemand zo gedreven is. Voor de coördinatie waren Ana en Annies er vaak van vroeg tot laat. Wat een geweldig bedrijf. Wij zijn dik tevreden, van ons krijgen ze een dikke tien!’

bottom of page